main image
Περιοδικές Εκθέσεις

Η Ελληνική Επανάσταση στον ρωσικό τύπο του 1821. Από την Εθνική Ρωσική Βιβλιοθήκη της Αγίας Πετρούπολης

01.02.2022 - 28.02.2022

Προσφέρουμε τα καλύτερα και φθηνά ελβετικά ρολόγια ρεπλίκα. Κάντε τη ζωή σας πιο πολύχρωμη με αυτά τα ωραία και κομψά ρεπλίκα ρολόγια rolex.

Ένας ιστότοπος που ειδικεύεται στην πώληση ρολογιών ρεπλίκα. Αγοράστε τα ψεύτικα ρολόγια των ονείρων σας στην ιστοσελίδα μας.

Τα ρολόγια αντιγραφής Super Breitling Navitimer συνδυάζουν πολυετή εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών για να έχουν τα πλεονεκτήματα της πρακτικότητας.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας ενημερώνει ότι στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) φιλοξενεί περιοδική έκθεση η οποία αφορά την παρουσίαση από τον ρωσικό τύπο της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το 2021, η Ελλάδα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την έναρξη της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821.

Η έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση στον ρωσικό τύπο του 1821» παρουσιάζει σελίδες από την ενότητα «Πολιτική» τριών πολύ διάσημων και δημοφιλών περιοδικών της Αγίας Πετρούπολης από τη συλλογή της Εθνικής Ρωσικής Βιβλιοθήκης: του «Θεατή της Λεωφόρου Νιέβσκι» του «Αγγελιοφόρου της Ευρώπης» και του «Υιού της Πατρίδος».

Το περιοδικό «Ο θεατής της λεωφόρου Νιέβσκι» εκδιδόταν στην Αγία Πετρούπολη σε μηνιαία βάση, από τον Ιανουάριο του 1820 έως τον Ιούνιο του 1821. Συνολικά κυκλοφόρησαν 18 τεύχη, που αποτελούνταν από 6 μέρη. Ο επίσημος εκδότης του περιοδικού ήταν ο Ιβάν Ματβέεβιτς Σνίτκιν, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 1820, συνεκδότης του περιοδικού ήταν ο γνωστός Ρώσος ρομαντικός ποιητής Κιουχελμπέκερ, που μας κληροδότησε ένα αριστούργημα ηρωικών στίχων – το «Ελληνικό τραγούδι» (1821), αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση.

Ο «Αγγελιοφόρος της Ευρώπης» είναι ένα περιοδικό αφιερωμένο στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία, πολιτική, φιλοσοφία και πολιτισμό – το παλαιότερο ρωσικό περιοδικό που ιδρύθηκε το 1802 από τον μεγάλο Ρώσο ιστορικό και ποιητή Καραμζίν. Ήδη στα πρώτα τεύχη του «Αγγελιοφόρου της Ευρώπης» του Καραμζίν, ανακαλύφθηκε ότι συγκεκριμένα η πολιτική ενότητα ήταν η βάση και η ουσία του περιοδικού.

Ο «Υιός της Πατρίδας» υπήρξε ένα ρωσικό ιστορικό, λογοτεχνικό και κοινωνικοπολιτικό περιοδικό του 19ου αιώνα, που δημοσιευόταν στην Πετρούπολη από το 1812 έως το 1852 (με διακοπές) και επηρέασε την ανάπτυξη της κοινωνικής σκέψης και της λογοτεχνικής ζωής στη Ρωσία.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την Εθνική Ρωσική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, την Ένωση Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και της Παγκόσμιας Λέσχης Φίλων της Αγίας Πετρούπολης.

 

 

Xώρος έκθεσης

Χώρος υποδοχής (φουαγιέ) ΜΒΠ

Επισυναπτόμενα

Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —   Επίσκεψη στο Μουσείο  —  
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.