Χριστούγεννα στο Μουσείο

21.12.2015

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού έχει προγραμματίσει μία σειρά ποικίλων εκδηλώσεων με αφορμή τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

  • Την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 19.30, στην Αίθουσα 6 «Το βυζαντινό κάστρο» του Μουσείου, θα φιλοξενηθεί το  θεατρικό αναλόγιο «Η γυναίκα της Ζάκυθος» του Δ. Σολωμού, από την Θεατρική Ομάδα «Μηχανή». Τη θεατρική ανάγνωση θα κάνει η Αναστασία Χατζηαστερίου, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Λίλιας Λύτρα. Στην είσοδο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σακιδίων πλάτης για τις ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία.
  • Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης», θα πραγματοποιηθεί συναυλία Μουσικής Δωματίου με το Duo Plegma που αποτελείται από τους Δημήτρη  Καραγιαννακίδη, βιολοντσέλο και Αλέξιο Λίζο, πιάνο σε έργα Beethoven, Schumann, Mendelssohn, Schostakovich. Τη συναυλία οργανώνει το Μουσείο και η «Πολυρρυθμία» Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία
  • Για τις ημέρες των εορτών, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) έχει στηθεί μικρή περιοδική έκθεση με τίτλο «Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο», όπου παρουσιάζονται εικόνες με θέματα από το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως η Γέννηση, η Φυγή στην Αίγυπτο, η Βάπτιση, ζωντανεύοντας την πιο ωραία ιστορία του κόσμου.  

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, από τις 21 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 6 Ιανουαρίου 2016 θα λειτουργήσει και εκπτωτική αγορά (bazaar) εκδόσεων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και του Μουσείου. Το κοινό, μπορεί να προμηθευτεί αρχαιολογικές – επιστημονικές και άλλες εκδόσεις σε πολύ καλές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν έως και 70%.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.