Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2015

18 & 23.05.2015

Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2015 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», επιθυμώντας να επισημάνει τη δυνατότητα που έχουν τα μουσεία να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου 2015 με ξενάγηση με θέμα την επανάχρηση των αντικειμένων στο Βυζάντιο και στις 23 Μαΐου 2015 με ομιλίες με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση “Καλλιστώ“, την Εναλλακτική Κοινότητα “Πελίτι” και το κτήμα Γεροβασιλείου.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση με θέμα την επανάχρηση των αντικειμένων στο Βυζάντιο.

Τέλος, στο αίθριο του Μουσείου η “Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου” και η ομάδα κρουστών “Κρούση” θα κλείσουν μουσικά τις εκδηλώσεις με κρουστά όργανα κατασκευασμένα από υλικά σε δεύτερη χρήση.

Στις 18 Μαΐου η είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν.

Πληροφορίες στο τηλ. 2313 306400

Εκδηλώσεις

Ημερίδα “Ζώα, φυτά, πράγματα. Βιώσιμη ανάπτυξη και οικοσυστήματα”

Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 19.00
Σύντομες παρουσιάσεις με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Καλλιστώ, Περιβαλλοντική Οργάνωση για τη φύση και την άγρια ζωή (ομιλητής: Γιώργος Μερτζάνης, Δρ βιολογίας-ζωολογίας, επιστημονικός υπεύθυνος Καλλιστώς)

Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (ομιλητής: Παναγιώτης Σαϊνατούδης, εμπνευστής και γενικός συντονιστής Πελίτι)

Κτήμα Γεροβασιλείου (ομιλήτρια: Αλεξάνδρα Παπαδάκη, Χημικός-Οινολόγος, Υπεύθυνη εξωτερικής επικοινωνίας στο Κτήμα Γεροβασιλείου).

Στο αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ξενάγηση

Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 20.00

Ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου με θέμα: Η επανάχρηση αντικειμένων στο Βυζάντιο.

Μουσική εκδήλωση

Σάββατο 23 Μαΐου 2015, 21.30
Μουσική εκδήλωση στο αίθριο του Μουσείου με κρουστά όργανα από υλικά σε δεύτερη χρήση. Με την Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου και την ομάδα κρουστών Κρούση.

 

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.