Διήμερο γνωριμίας με την αρχαία ελληνική μουσική

03.10.2017

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, παρουσιάζει ένα διήμερο γνωριμίας με την αρχαία ελληνική μουσική με τίτλο «Δώρο των Θέων ΙΙΙ» στους χώρους του μουσείου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του εργαστηρίου ηλεκτρονικών ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, της Οργανοποιίας Αναστάσιος, του ομίλου Πολιτισμού Seikilo και των εκδόσεων iWrite.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχαίες λύρες (χέλυς και βάρβιτος), φόρμινξ, κιθαρίς, σαμβύκη & μπεντίρ που σχεδιάστηκαν & κατασκευάζονται από την Οργανοποιία Αναστάσιος σε συνεργασία με τα 3d Labs του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (reverse engineering & 3d modelling) και τα SoundLabs του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (sound testing). 

Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα στου επισκέπτες να παρατηρήσουν, να  αγγίξουν και παίξουν με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους πίσω από το πρωτοποριακό αυτό project.

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ομιλίες αλλά και συναυλίες από τη μουσική ομάδα Seikilo της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Η κορύφωση του διημέρου θα συνοδευτεί από την συναυλία του γνωστότερου παγκοσμίως μουσικού αρχαίας λύρας, του Βρετανού Michael Levy.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mbp.gr & www.luthieros.com

Είσοδος ελεύθερη.

Για τα εργαστήρια δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο).

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.