Έτος Ελλάδας – Κίνας & Κίνας – Ελλάδας 2017 Εργαστήριο βυζαντινής και κινεζικής καλλιγραφίας και διάλεξη

25.09.2017

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Έτους Ελλάδας – Κίνας και Κίνας – Ελλάδας 2017 διοργανώνοντας εργαστήριο βυζαντινής και κινεζικής καλλιγραφίας. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στις 11.00 στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.  Βυζαντινή καλλιγραφία θα διδάξει η Γεωργία Αγγελοπούλου και κινεζική καλλιγραφία η Langmei Mai. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβάλλονται βίντεο με θέμα την κινεζική καλλιγραφία.

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2313306433 (κα Χωτίδου, καθημερινές 9.00 – 12.00). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 24 άτομα. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος και στα δύο εργαστήρια. Υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 20.00, η Γεωργία Αγγελοπούλου, ιστορικός τέχνης-καλλιγράφος θα πραγματοποιήσει διάλεξη με τίτλο  «Η κληρονομιά της Ελληνικής Γραφής» στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.