Ημερίδα “Η τέχνη της χάραξης μέσα από τις Συλλογές θρησκευτικών χαρακτικών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας (Αγία Πετρούπολη). Παράδοση και Ανανέωση”

17.10.2016

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Ελληνικές Χάρτινες Εικόνες. Οδός Επικοινωνίας Ελλάδας Ρωσίας» το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού διοργανώνει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» ημερίδα με τίτλο «Η τέχνη της χάραξης μέσα από τις συλλογές θρησκευτικών χαρακτικών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας (Αγία Πετρούπολη). Παράδοση και Ανανέωση»

Ομιλητές:

Δρ  Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, «Η Συλλογή Χαρακτικών του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Από τη δωρεά της Ντόρης Παπαστράτου στη σύγχρονη πολιτιστική διαχείριση»

L. A. Musienco, Διευθύντρια Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας (Αγία Πετρούπολη), «Το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας: Η ιστορία και η σημερινή πραγματικότητα»

Δρ S. Nikolaeva, Προϊσταμένη Τμήματος Ορθόδοξης Συλλογής και Έρευνας, Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας (Αγία Πετρούπολη), «Ελληνικές χάρτινες εικόνες από το Κρατικό Μουσείο Ιστορίας της Θρησκείας»

Ανέτα Τσούκα, Συντηρήτρια χαρτιού ΜΒΠ, «Συντηρώντας ένα συγχωροχάρτι στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Αποκαλύπτοντας την αθέατη πλευρά της συντήρησης ενός χαρακτικού»

Μάρκος Καμπάνης, επιμελητής της Αγιορείτικης Πινακοθήκης της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρας, «Η Συλλογή Χαρακτικών της Αγιορείτικης  Πινακοθήκης»

Μανόλης Γιανναδάκης, Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., «Χαρακτική, η τέχνη της χάραξης και της εκτύπωσης»

Οι ανακοινώσεις θα είναι διάρκειας 20΄.

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.