ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

13.02.2019

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 
Ο ΒΙΓΛΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
 
ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
 
Για πρώτη φορά , τηλεοπτική εκπομπή παρουσιάζει τόσο εκτενώς και με σπάνια ντοκουμέντα -φωτογραφίες , την ιστορία και την αρχιτεκτονική του πιο διάσημου μνημείου της Θεσσαλονίκης , του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
 
Αγέρωχος , δυνατός , φημισμένος , αγαπήθηκε – παρά την τραγική του ιστορία – από περιηγητές , ζωγράφους , φωτογράφους ,  ποιητές , πεζογράφους και απλούς ανθρώπους και πάντοτε μία άνοδος στις επάλξεις του είναι μία συναρπαστική και μοναδική εμπειρία .
 
Στην εκπομπή μιλούν:
1.Η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΠΑΚΟΥ για τα ιστορικά στοιχεία του Λευκού Πύργου και για τη ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ που αναπτύσσεται στους ορόφους του Μνημείου , μία έκθεση εντυπωσιακή , εμπλουτισμένη με Πολυμέσα , που παρουσιάζει τη λαμπρή ιστορία της Θεσσαλονίκης , από την ίδρυσή της , το 316 |315 π.χ. ως τις μέρες μας.
2.Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ , για τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μνημείου και τις πρόσφατες εργασίες που έγιναν για την προστασία του και την ανάδειξή του .
3.Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΚΑΛΟΥΔΗ , Δρ Ιστορίας , Δρ Διδακτικής της Ιστορίας και συγγραφέας , για το πώς αναφέρεται ο Λευκός Πύργος στο έργο γνωστών Θεσσαλονικέων λογοτεχνών .
 
Και όλα αυτά στο Α’ Μέρος του Αφιερώματος στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ αφού θα ακολουθήσει και Β’ Μέρος , όπου μιλούν συλλέκτες , συγγραφείς και δημοσιογράφοι για το πώς απεικονίζεται ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στα καρτ Ποστάλ , σε κείμενα ανάμνησης και σε εξώφυλλα βιβλίων .
 
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παρουσιάζονται τηλεοπτικά όλα τα πρόσωπα του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ από την κατασκευή του ως σήμερα .
 
Άλλη μία εκπομπή του Στέλιου Λουκά  για τα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ !
 
ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ και 
ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ TV100
Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:
http://www.fm100.gr ή TV100live
Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.