Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

27.11.2017

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχει στον εορτασμό της 3ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, θεσπίστηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη και έχει σαν στόχο την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Μέσα στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο μας συμμετέχει με τις εξής εκδηλώσεις:

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 14.00, σε συνεργασία μας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Μουσείο μας θα προσφέρει δωρεάν ξενάγηση σε άτομα με αναπηρία στη μόνιμη έκθεση. Για τους έχοντες αναπηρία όρασης θα πραγματοποιηθεί η ατομική απτική ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας με τίτλο «Αγγίξτε και γνωρίστε το Βυζάντιο», η οποία περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή, στις έξι από τις έντεκα αίθουσες της μόνιμης έκθεσης και ψηλάφηση δεκαπέντε επιλεγμένων εκθεμάτων, από μάρμαρο και πηλό. Πρόκειται για μία δράση του Μουσείου μας η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ), Παράρτημα Θεσσαλονίκης & την Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (Π.Σ.Τ.) και υποστηρίζεται σε μεγάλο μέρος της με χορηγίες. Απαραίτητη είναι η παρουσία συνοδού για τον κάθε τυφλό.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στις 12.00, στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Μουσείου θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Χορωδία ΑΜΕΑ της Εταιρείας Σπαστικών Β. Ελλάδος, του Σωματείου Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Ο κύκλος» και της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης». Είσοδος ελεύθερη.​

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.