Παρουσίαση του καταλόγου της περιοδικής έκθεσης «ΤΕΜΠΛΟΝ. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης»

07.12.2017

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και οι MVN Consultants σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τόμου ΤΕΜΠΛΟΝ. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης. 20ός και 21ος αιώνας, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Ο παραπάνω τόμος, ο οποίος είναι συλλογικός και περιέχει άρθρα διακεκριμένων επιστημόνων με θέμα το τέμπλο, υλοποιήθηκε με αφορμή την ομότιτλη περιοδική έκθεση, η οποία παρουσιάζεται στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, ο Δημήτρης Παυλόπουλος, Αν. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α., ο Νικόλαος Γραίκος, Δρ Ιστορίας της Τέχνης του Α.Π.Θ. και ο Χρήστος Φ. Μαργαρίτης, επιμελητής της έκδοσης, MVN Consultants.

Της παρουσίασης θα προηγηθεί ξενάγηση στην έκθεση στις 17.30 από τους επιμελητές. Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 10.30 και 12.00.  

Είσοδος ελεύθερη

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ 3, 9,58FM, 102FM, TV100, FM100 , Η Καθημερινή

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.