Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές

25.05.2017

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για πέμπτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο εντός και εκτός, μέσα από τα εκθέματα και τη γειτονιά του …
Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης, με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις:
1. Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, 11.00: Ξενάγηση στον φυτικό κόσμο των βυζαντινών μέσα από τα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του από αρχαιολόγο του Μουσείου
2. Κυριακή 28 Μαΐου 2017, 11.00: Θεματική διαδρομή στη γειτονιά του Μουσείου, ειδικά σχεδιασμένη από το Μουσείο μας σε συνεργασία με την ομάδα dot2dot με αφετηρία το Λευκό Πύργο.
Θα γνωρίσουμε μια περιοχή της πόλης όπου το φυσικό και το πολιτισμικό τοπίο πρωταγωνιστούν. Πώς ήταν όμως η περιοχή αιώνες πριν, όταν ακόμα βρισκόταν εκτός των τειχών της πόλης; Ποιος ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της ζώνης πρασίνου και ποιο κομμάτι του τελικά υλοποιήθηκε; Ποια είναι η ιστορία των πάρκων που καθημερινά διασχίζουμε; Πολλές ακόμη ιστορίες μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε σε μια ξεχωριστή διαδρομή όπου φυσικό περιβάλλον, μουσεία, ιστορικά μνημεία και σημεία της πόλης συναντιούνται. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 2313306403.

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις, η είσοδος στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Μουσείο του Λευκού Πύργου θα είναι ελεύθερη.

Σε συνεργασία με: την ομάδα dot2dot

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, 9,58 FM, 102 FM, TV 100, FM 100

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.