Πρόσκληση στη διάλεξη του Δρ Γ. Κακαβά με τίτλο «Οι Αστρομάντισσες και οι Φαρμακίδες της Υπάτης. Θρύλοι και παραδόσεις»

22.11.2016

To Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σας προσκαλεί στη διάλεξη του Δρ Γεωργίου Κακαβά, Διευθυντή του Νομισματικού και Επιγραφικού Μουσείου, με τίτλο «Οι Αστρομάντισσες και οι Φαρμακίδες της Υπάτης. Θρύλοι και παραδόσεις». Η διάλεξη θα λάβει χώρα την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου.

O Γ. Κακαβάς γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε με «άριστα». Κατέχει επίσης πτυχίο με «άριστα» της Θεολογικής Σχολής του ίδιου Πανεπιστημίου. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master of Art) και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Ιστορία της Τέχνης από το Courtauld Institute of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου με επιβλέποντα καθηγητή τον διακεκριμένο βυζαντινολόγο Robin Cormack. Η διδακτορική του διατριβή: Dionysios of Fourna. Artistic Creation and Literary Description εκδόθηκε στο Leiden τo 2008.

Το 1992 εισήχθη πρώτος, ύστερα από εξετάσεις, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει εργαστεί ως επιμελητής σε πολλές Εφορείες Αρχαιοτήτων, Διευθύνσεις και Μουσεία, και ως προϊστάμενος στην 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με έδρα τη Λαμία και αρμοδιότητα τους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, στο Νομισματικό Μουσείο, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Από το 2014 είναι Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου.

Σχετικά αρχεία

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.