Συναυλία του μουσικού σχήματος EchoEs

03.05.2017

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας προσκαλεί στη συναυλία του μουσικού σχήματος EchoEs, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου στις 20:00, στο αμφιθέατρο «Στέφανος Δραγούμης» του Μουσείου.

Θα παρουσιαστούν έργα από το ομώνυμο project Echoes. Πρόκειται για μια ηχητική περιπλάνηση βασισμένη κυρίως στη μινιμαλιστική νοοτροπία, με τζαζ/έθνικ επιρροές και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. 

Η Εύη Κυριαζίδου στο πιάνο και ο Δημήτρης Τασούδης στα κρουστά σε δικά τους κομμάτια καθώς και σε μεταγραφές από κομμάτια των Philipp Glass, Chick Corea, Joe Hisaishi, Egberto Gismonti, Γιάννη Κωνσταντινίδη, επιδιώκουν τη δημιουργία ηχητικών τοπίων που προκύπτει από την πολυεπίπεδη αλληλεπίδραση των δύο οργάνων. Μαζί τους, θα συμπράξει το κιθαριστικό ντούο ´Δέσποινα Αρβανιτίδου & Χρήστος Βερνάρδος´ ως φιλική συμμετοχή.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Κομοτηναία πιανίστα Εύη Κυριαζίδου σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσ/νίκης, στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας και στο Mozarteum University Salzburg από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο. Yπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ για την υψηλότερη βαθμολογία πτυχίου, του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και του Μουσικού Σωματείου ‘Τζίνα Μπαχάουερ’ για σπουδές στο εξωτερικό (1ο βραβείο στον ομώνυμο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα της Μπρατισλάβα, την ορχήστρα ‘Δημήτρης Μητρόπουλος’ του ΝΩΘ, τη Συμφωνική ορχήστρα της Βράτσα Βουλγαρίας, με σύνολα μουσικής δωματίου ενώ συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ σε ποικίλα φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία. Το ρεπερτόριο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, τόσο της κλασικής μουσικής, όσο και των πιο σύγχρονων τάσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στο μινιμαλισμό και την τζαζ/έθνικ μουσική. 

Ο Δημήτρης Τασούδης σπούδασε πιάνο με τη Σοφία Ζουμή και τύμπανα με τον αδερφό του, Θάνο Τασούδη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γιορκ της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών). Είναι διπλωματούχος κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. ΄Εκανε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Ως μέλος των Magnanimus Trio, Yeden, Prefabricated Quartet, Modal4 έχει ηχογραφήσει επτά CD’s ενώ συμμετέχει σαν προσκεκλημένος μουσικός σε ηχογραφήσεις. Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο. Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ενώ έχει διδάξει στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας με επιβλέποντα τον επίκουρο καθηγητή Πέτρο Βούβαρη.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, 9,58 FM, 102 FM, TV 100, FM 100

Είσοδος ελεύθερη

Κανάλι ΥouΤube

Αυτός ο ιστότοπος είναι καταχωρισμένος στο wpml.org ως ιστότοπος ανάπτυξης.